Back on Track, värme för dig och din häst

Har du haft häst någon gång så vet du säkert vad Back on Track är för något. Du som inte har hört talas om detta svenska märke så är Back on Track ett varumärke som produkter till människor men även till hästar och hundar. I sortimentet finns det från nypon, till skydd och kläder som har ett speciellt material. Den unika Welltex materialet som gör Back on Track speciellt är att kroppens värme strålas ut i till materialet. I Welltex tyget finns det invävd keramisk sand som strålar tillbaka värmen igen till kroppen. Detta gör att man får värme genom plagget eller skyddet men det gör även att inflammationer och skaderisken minskas.

Back on track skydd

Back on Tracks skydd är något som ofta används till rehabilitering av häster men även till ryttaren. Skydden finns både till människa, hund och häst men är anpassade efter varje djur och funktion. Alla skydd är gjorda av det unika Welltex materialet och har de goda egenskaper med värme och inflammationsdämpande egenskaper som forskningsrapporter har kommit fram till. De som många upplever som positivt är att blodgenomströmningen ökar och ger värmen.

Behandling med Back on Track

Det man bör tänka med användning av Back on Tracks produkter är att man ska läsa användarinstruktioner som är viktiga. Man bör endast använda skyddet endast högst 4 timmar de första dagarna och sedan använda det minst 8 timmar per dag. Dock bör man använda produkten i cirka 3-4 veckor och sedan gör man vila för kroppen så att inte kroppen vänjer sig vid materialet för mycket utan att man kan bibehålla de goda egenskaper som finns.

1 Dec 2015